__back  

LOGO

 clavant

 

15 16 i 17 MAIG 15

 

Clavant La Llengua

Correspondèncis entre

Joieria i Poesia 

           Jornada de joieria contemporània en diàleg amb altres disciplines com poesia, música, gastronomia, videoart, fotografia,... organitzat per Quars d’una i el Konvent.

Quars d’una “Clavant la llengua” 2015

Els llenguatges de les arts visuals son sempre imprecisos i fugissers. No son fruit de la convenció, i s’han de comprendre des de la intuïció i la complicitat subjectiva entre el creador i l’espectador. La llengua, el dir de l’artista visual, és una construcció personal, esforçada i laboriosa. El seu llenguatge és el resultat d’un llarg diàleg, un diàleg entre la matèria, la forma, les mans i el pensament.  L’artista busca incansa-blement una forma precisa i exacta de dir i d’expressar, buscant la claredat i la precisió, però també aspira a una multiplicitat de sentits i a la ambigüitat que ha de contenir la seva obra per a ser fèrtil i universal. 

En el llenguatge col·loquial se sol utilitzar l’expressió “la clavada”, per indicar que l’ha encertada plenament. Sandra Llusà, Maria Diez, Clara Niubò i Carla Garcia es troben en una lluita constant, inevitable en tot procés viu de creació, per “clavar-la”, d’encertar amb el seu llenguatge, de com dir  allò que només es expressable a través de l’expressió artística, que a la vegada, és per si mateixa, enormement imprecisa.  Son un grup, comparteixen passions, desitjos i necessitats, però cada una d’elles te la seva pròpia veu, una llenguatge visual que serveix per expressar el seus propis móns simbòlics. També comparteixen un mitjà expressiu, la joieria, però una joieria re-definida en els seus valors i en les seves tradicions. Allò que les impulsa i les uneix no és la tècnica, no és la originalitat, ni la novetat es el seu objectiu. El que les uneix, a part de l’amistat, és treballar des de la diversió i experimentació, segons les seves pròpies paraules, és un projecte d’acció, que és la millor manera per intentar controlar i dirigir el seu propi futur, i que està vinculat a la recerca d’un profund sentiment de llibertat.

       Ramon Puig Cuyàs

       QUARSDUNA 

PROGRAMACIÓ

Horari de visita de l’exposició: 

Divendres 15 a les 19.00 Inauguració + copa de vi

Dissabte 16 i Diumenge 17 de 12.00 a 20.00

 

Divendres 15 de maig

19:00 Inauguració + copa de vi + concert

Inauguració de l’exposició Clavant la llengua, del col·lectiu Quars d’una, format per Carla Garcia, Maria Diez, Sandra Llusà i Clara Niubò. Joieria en correspondència amb la poesia de la Blanca Llum Vidal, videoart de la Laia Comas i la fotografia de David Vicen.

Concert

20:00 NITCH  Grunge alternatiu, post 90's, noise-rock.

 19:00 CONCERT INAUGURACIÓ

Dissabte 16 de maig

17:00 a 20:00 Dj Smokingred

Tarda al jardí amb la fantàstica música del dj&music selector, Smokingred. Sessions de electro-indie, electro-pop amb tocs de synthpop i transgressions indierock internacional i espanyol.

Diumenge 17 de maig

12:30 Vermut musical

Vine a fer un vermut amb nosaltres amb música ambient del dj. Smokingred.

17:00 Recital de poesia + concert del grup Eve 

Psicodèlia, del grec ψυχή, "ànima", i δήλομαι, "manisfestar". Bateria, baix, dues guitarres, veu, rapsòdia. Rock progressiu.

 

Plat gastronomic

Desde la cuina del konvent s'ha ideat un plat expressament pel cap de setmana relacionat amb la joieria de Quars d'una.

 

Lloc: Cal Rosal, Berguedà. Per saber com arribar, a la web del konvent

http://www.konventzero.com/w/index.php/ca/contacte/contacte-i-xarxes