__back  

LOGO

  Cartell Diari duna miliciana 1

ESPECTACLE

DIARI D'UNA MILICIANA

De Jaume Miró

3 OCTUBRE 2015 - 18:00h

Entrada: 6 €

         

      Relat personal i íntim recollit del diari d’una voluntària de la Creu Roja destinada a Mallorca en l’expedició Bayo.

S’hi narren les vivències de cinc infermeres durant els divuit dies de l’expedició, que van des del desembarcament a Mallorca, que havia de suposar una victòria ràpida, fins al moment en què són abandonades a l’illa i decideixen combatre. Divuit dies que ens mostren les situacions de guerra en què es van veure involucrades i els conflictes interns del bàndol republicà, enfrontaments que les faran reflexionar sobre les seves idees i el seu paper en la guerra. El diari acaba sobtadament a causa de la seva captura.

Paral·lelament, l’obra mostra la investigació duta a terme pel mateix autor amb la voluntat de trobar el nom de la miliciana que va escriure el diari i que encara avui segueix sent un misteri. Aquesta recerca el portarà a saber què va succeir amb les cinc voluntàries.

 

Teatre i memòria històrica amb Diari d’una miliciana, l’autor, a més de treure a la llum una història real i de donar veu a uns testimonis silenciats durant molts anys, vol fer una reflexió sobre les dificultats que encara tenim avui per explicar el que realment va passar durant la Guerra Civil i reflexionar sobre la importància de la memòriahistòrica. Miró també es planteja tres preguntes que a dia d’avui no tenen resposta: Qui escrigué el diari? Què va passar realment amb les voluntàries una vegada capturades? És possible resoldre un crim tants anys després?

Nosaltres entenem el teatre com una disciplina artística, però també com una eina per reflexionar sobre la història i els seus protagonistes.

Volem que aquesta obra serveixi Ja portem tres quarts d'hora amagades i els milicians encara disparen amb foc de metralladora i artilleria.