abel castells i monica coronimas

ABEL CASTELLS I MÒNICA CORONIMES

 

La Caputxeta Vermella

 

Projecte fotogràfic que estableix un paral·lelisme entre la novel·la de Nabókov i el conte popular de la caputxeta vermella, embolcallat de tendresa i innocència infantil, amb una rerefons que amaga moltes metàfores sexuals. La versió cruel del conte popular, transmesa a través de la tradició oral, narra la historia d’una nena que es troba a mig camí entre la sortida de la infància i l’entrada a l’adolescència acompanyada de la simbologia universal del perill que se li atribueix al color vermell.

Castells i Corominas, autodidactes i alhora membres d’AFTDAO, Agrupació Fotogràfica (Berga). La primera incursió d’Abel Castells a la fotografia es va realitzar l’any 2009 en l’edició de konventpuntzero. Abel Castells ha continuat realitzant diverses exposicions puntuals a la comarca i també a Barcelona, i juntament amb Mònica Corominas, en les dues edicions anteriors de konventpuntzero van participar amb altres fotògrafs, sota el nom del col·lectiu l’Habitació 28.

 

http://abelcastells.blogspot.com.es/

http://www.aftdao.org

   Artistes 2013 -     Homenatge          Freqüència          Jardí Electrònic          Emergents     Altres edicions/contacte

 

 

concha vidalConcha vidal

 

"Women under the influence"

 

Concha Vidal, nascuda a Palma de Mallorca, és una artista multidisciplinar que interactua amb pintura, fotografia, vídeo i escultura amb l’objectiu de representar el cos contemporani (tal i com s’exemplifica en aquesta habitació). Formada en psicologia i art, aquí i als Estats Units, es centra en experimentar la representació femenina en tota la seva complexitat. El seu treball ha estat en mostres nacionals i internacionals, així com en diferents galeries europees i americanes.

"Women under the influence" inclou una escultura, un vídeo, dos dibuixos i tres quadres i són fruit d’unes idees conspiratòries provinents de les entranyes de l’artista i que ella mateixa les expressa amb les següents paraules:

 

“De un tiempo a esta parte vengo insistiendo en un tema: la representación de la mujer. Después de darle vueltas al asunto, he llegado a la conclusión de que mis trabajos no son más que escisiones de mi misma, personajes que habitan  en mi yo más arcaico,

fotogramas de mis múltiples personalidades, sonidos guturales, gritos -a veces surrados a veces desgarrados-, que me invitan a abrir la puerta a la antesala de lo innombrable; la esencia misma de la existencia.

 

Estas representaciones de la mujer reflejan un estado, una transición emocional. Son mujeres que vienen de un lugar y se encaminan hacia otro. Congeladas en un instante, son sorprendidas en un momento de indecisión, capturadas en un tiempo sin espacio o en un espacio atemporal. Son mujeres que arrancan verdades de sus heridas más profundas.

 

Como si estuviesen a punto de tomar una decisión aun no meditada, una acción impulsada desde el pasado más antiguo. Mujeres condenadas a un eterno devenir. Parecen encerradas  en su propia incapacidad de movimiento, como si de una danza hierática se tratase. Luchan contra algo, pero a la vez el peso de la rendición las sumerge en una especie de espera eterna. Sorprendidas en el momento más intimo, en el preciso instante en el que el silencio se transforma en grito.

Los textos son balbuceos, intentos de arrancarse de las entrañas palabras que rompan con la inmovilidad de la espera, que las arrojen hacia alguna parte, hacia el abismo vertiginoso de la acción, de la vida. Algo está a punto de suceder, la soledad a punto de romperse en mil pedazos, lo impermeable a punto de volverse permeable. La piel, finalmente  se torna porosa”.

 

http://conchavidal.com/

   Artistes 2013 -     Homenatge          Freqüència          Jardí Electrònic          Emergents     Altres edicions/contacte

 

 

dejavâCol·lectiu Dejavâ (Berguedà)

  

Nymphonia (Instal·lació)

 

“Lolita, llum de la meva vida, foc de les meves entranyes. Pecat meu, ànima meva.

 

Lo-li-ta: la punta de la llengua fa tres passets per anar a petar, al tercer, contra les dents. Lo. Li. Ta.”

La potència del desig sexual és tan forta perquè els cinc sentits es troben en estat d’alerta, activats i dirigits cap a la persona desitjada, i totes les àrees del cervell estan implicades en aquest procés.

 

Nymphonia activa els cinc sentits. És un impuls. Una ànsia per satisfer una necessitat.

 

L'olor de les tecles amb dobles sentits, la seducció de la música, l'evocació visual i l'excitació de tocar, fan de  Nymphonia un procés d'emocions que es podrien transformar en sentiments i convertir-se en un desig.

 

El col·lectiu dejâva neix l'any 2007 preparant una instal·lació per participar al projecte artístic multidisciplinari Konventpuntzero, al convent de Cal Rosal.

 

Formada per gent de diferents disciplines artístiques que s’agrupen per crear projectes en comú, és per això que signen com a col·lectiu i no a títol personal.

 

déjà vu: dit d'una sensació d'haver viscut una situació concreta en una altra ocasió. ja va: expressió que s'utilitza per indicar que ja arribes o ja acabes quan ja hauries d'haver arribat o acabat.

 

  

http://www.produccionseldar.com/dejava/index.html

  Artistes 2013 -     Homenatge          Freqüència          Jardí Electrònic          Emergents     Altres edicions/contacte

 

 

cynthia fusillo

 

Cynthia Fusillo

 

 "Juvenile Consumption"

El seu treball es caracteritza per incloure el disseny tèxtil, pintures i instal·lacions. L’obra de Cynthia és visualment poètica i inspirada en l’experiència humana. Una alquímia perfecte de metàfora i simbolisme. La instal·lació “Juvenile Consumption” inclou un vestit, un llit i un cobrallit fet d’organdí i poemes d’amor. Un rastre físic del llegat de Nobokov.

 

Cynthia Fusillo, de formació americana, té un màster en Psicología de la Universitat de Santa Mònica i un màster en Belles Arts de la Universitat de Nova York. Fa aproximadament dotze anys que viu a Barcelona, exposant en diferents galeries i al Museu de Sabadell. A Nova York va obtenir dues beques de l’ARTIST’S SPACE, i esposa al DRAWING CENTER, A.I.R Gallery, al Museu de Queens i al Museu d’Art del Bronx. L’artista també ha participat en diferents fires d’art com la de Miami, Chicago, Scope New York i Scope Basel. 

 

http://www.cynthiafusillo.com/

 Artistes 2013 -     Homenatge          Freqüència          Jardí Electrònic          Emergents     Altres edicions/contacte

 

 

els tres tenorsEls tres tenors (Berga)

 

Presenten un projecte que vol provocar emocions, sentiments i interrogants, sense arribar a l’obscenitat.

El muntatge és representat per una màscara, un cor, el professor i la protagonista.

Tractant-lo com si fos una obra d’art, transcendeix el seu aspecte més expiatori.

 

La nena esgarriada, el professor, i la relació que estableixen, ens crea una situació anormal, difícil d’entendre i que ens fa pensar molt. No volen excusar si la relació és correcta o no. Si és moral, si és ètica, si és injusta. No pretenen jutjar-ho.

 

Es limiten a recrear una escena sensual i gratuïta, fugint de parlar de la moralitat. La màscara ens ajuda a amagar-nos, a protegir-nos de la nostra identitat, fent veure que no veiem res. I abans, cal que reflexionem sobre si cal que ens amaguem darrera la màscara.

Els 3 Tenors son un grup singular i format per tres components molt diferents. Es tracta de Jordi Alberich, Abel Castells i Manel Arisó. Un d’ells és un apassionat de la pintura; l’altre és un fotògraf amateur que hi posa una dedicació quasi professional, i l’altre és interiorista de formació però amb una gran passió per l’escultura.

 

https://www.facebook.com/elstrestenors