Lolita-Vladímir Nabókov- 

 

Des de Cal Rosal (Barcelona) i per vuitè any, us convidem a participar a l’edició de konventpuntzero 2013.

Durant els dies 22,23 i 24 de juny i dins l’espai únic del konvent es mostrarà l’art i la contracultura des de tots els registres artístics multidisciplinaris existents. Pintura, escultura, fotografía, instal·lacions, música, teatre, dansa… amb una visió arriscada, lliure i emergent.

Seguint la línia ja establerta a l'edició del 2008 i per tal de garantir una evolució i una interessant proposta conjunta, es demana la presentació d'un projecte a partir del tema escollit: 

LOLITA - Vladímir Nabókov - 

 

La novel·la és una tragicomèdia narrada per Humbert, el qual dirigeix la narració des de les seves peculiars observacions de la cultura americana. El seu humor dóna un contrapunt al fet que és la narració tràgica la que realment compon l'obra. L'exuberant estil de l'obra està caracteritzat per un gran nombre de jocs de paraules multilingües, dobles sentits. 

Un home de mitjana edat que s’enamora d’una noia jove. El llibre proposa diferents nivells de lectura, des del relat romàntic i eròtic fins al retrat d’una societat autocomplaent, així com temes sobre la moralitat i la perversió psicopatològica. Un protagonista adorable i repulsiu a la vegada.

 

Humbert és un emigrant europeu amb estudis, educació i un literat que, amb el seu humor, fa que ràpidament el lector li agafi estima. Humbert és, alhora, lloable i repulsiu, i aquesta combinació d'odi-estima que transmet el personatge és un dels vertaders punts forts de l'obra. Humbert es considera a si mateix un geni, però amb una gran manca de curiositat, actitud que el mateix Nabókov considera essencial. Humbert ens explica la història de Lolita perque ell mateix és incapaç d'acceptar Dolores com la nena que en realitat és. Richard Rorty, a la seva famosa interpretació de Lolita en Contingència, Ironia i Solidaritat, Humbert és un mostre de la in-curiositat.

  

                  

konventpuntzero és obert a qualsevol tipus d'expressió artística: fotografia, pintura, arts escèniques, música, instal·lacions, performance, audiovisuals, literatura...

l'artista podrà ocupar més d'una habitació si és que el projecte ho requereix, o bé, es podrà realitzar accions als espais exteriors, obrint l'art i les manifestacions artístiques a noves possibilitats i espais.

Es poden presentar a la convocatòria artistes tant a títol individual com col·lectius residents a qualsevol part del món.

Igualment, a l'espai interior de la capella i a diferents entorns del konvent, hi tindrà lloc freqüènciapuntzero, on s'hi poden crear propostes sonores per experimentar en directe a través de la música, sons, dansa, visuals, etc.

Per participar a konventpuntzero o freqüènciapuntzero caldrà presentar els projectes abans del termini establert i incloint la documentació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 

DOCUMENTACIÓ: 

 • Proposta de projecte i argumentació teòrica i conceptual amb les característiques i requeriments tècnics. 
 • Currículum artístic per poder-ne fer la difusió corresponent, d'aquesta manera les dades que s'entreguin no seran de caire privat. 
 

 

Notes:

 

 • El projecte es podrà presentar en qualsevol idioma.
 • Si prèviament es vol treballar el projecte al mateix espai, hi ha la possibilitat d'instal·lar-se.
 • Les places són limitades a causa de l'espai.
 • S'haurà de procurar per a l'adequació de les propostes la limitació estructural disponible. Per tant, s'aconsella que abans de realitzar el projecte es visiti l'espai.
 • A partir de la presentació del projecte, l'organització es posarà en contacte amb els artistes escollits per tal de poder encabir i elaborar el treball pel que fa als conceptes logístics.
 • Un dels factors especials de l'edifici és la seva llum natural. No tots els espais disposen d'electricitat, per tant, si és necessària, caldrà especificar-ho al projecte abans d'escollir la ubicació.
 • konventpuntzero és un projecte sense ànim de lucre  que es dedica plenament a la difusió de l’art i la contracultura i on s'emfatitza l'absoluta llibertat de l'artista.
 • Totes les dades rebudes i el material fotogràfic de les obres i artistes seran d’ús lliure i tant l’organització com el públic, el podrà distribuïr i mostrar lliurement.
 • Ni l'organització ni els participants reben cap mena de subvenció institucional ni contribució econòmica. 
 • Totes les propostes presentades rebran resposta. Per tant, en cas de que no la rebeu, si us plau, contacteu amb l'organització.
 • Les dades i imatges que rebem, així com les que puguin realitzar-se de l'obra o de l'artista durant les dates de konvent, seran totalment públiques.
 • >Termini límit d'entrega 12/05/2013

 konventfoto