Gerda Kochanska i Luca Tronci

 

BE-A-TA (Blessed)

Aquesta instal·lació està basada en la sèrie fotogràfica “Allo Frames” i el segon paràgraf del llibre que inspira d’edició d’enguany del Konvent. Es tracta de 7 diapositives originals del fotògraf Jan Reutt muntades en una estructura de gàbia amb una taula de llum amb la inscripció del títol de la instal·lació.

De fet, la instal·lació fa referència a una aparent identitat i de la interpretació socialment imposada: una metàfora de com hom es pot sentir atrapat en una identitat que no reconeix com a seva però que altres la consideren adequada. "Allo-frames" està basada en el fet que al llarg de la meva vida he tingut diferents noms. Cada un tenia un significat, una definició que determinava d’alguna manera com els altres et veuen, com volen que siguis…

"Fui Beata en la escuela. Fui Beatka en mi casa. No sabía que era Gertruda en los documentos oficiales. Me sentí Gerda cuando lo descubrí."

Gerda Kochanska

El meu camp d’investigació és l’”estat de les coses”, la seva identitat aparent i la seva interpretació: el què dirien els altres. Intento diseccionar la meva percepció visual i emocional amb la finalitat de desmuntar els meus propis clixés, el patrimoni de d’allò públic i privat.

 

www.gerdakochanska.com

 

Luca Tronci

No estic interessat en fotografiar les coses que passen sinó el contrari: m’interessa fotografiar “mentre” no passen. M’encantaria aconseguir disseminar fragments de la meva vida fotogràfica i que siguin utilitzats per una futura paleontologia d’allò ocorregut.

 

www.lucatronci.com