Artistes 2013 -     Homenatge          Freqüència          Jardí Electrònic          Emergents     Altres edicions/contacte

 

 

mònica subidéMònica Subidé  // Gerda Kochanska // Micka Luna

 

“Teixint una infància”

 

Teixint una infància és el títol que rep aquesta instal·lació de tres artistes  que planteja la intersecció entre la innocència i la perversió. En aquest trajecte retrospectiu trobem dues col·laboracions, Gerda Kochanska, amb 10 fotografies i una projecció audiovisual, edició i música de Micka Luna (amb la col·laboració de  vídeo grabació de Rosa Cerarols), i un conjunt de 5 pintures inspirades en les fotografies de la Gerda, i, un autoretrat com a peça principal de la instal·lació, per Mònica Subidé

 

teixint una infància per tenir un present.

el pas entre dos mons, innocència i perversió.

la persona quan esdevé  un animal.

les branques de fruit sec, maternitat de pinyol corcat

estimar fins emmalaltir.

la fragilitat.

plaer del dolor i de la submissió.

ballar en la foscor.

caure al buit.

 

Mònica Subidé 

Mònica Subidé és filla de Barcelona, i tot i haver estudiat a la Massana,  el seu estil és marcadament autodidacta. El seu treball pictòric gira entorn a la representació del cos i les seves pintures emocionen més que per la carn, pel joc de proporcions i composició així com per les suggestions sensorials que evoca.  

L’any passat va descobrir l’espai Konvent i enguany repeteix amb una proposta  a tres bandes. Aquest 2013 ha estat present a la fira d’art de Lille (Bj art Gallery) de França i des del 2007 fins a l’actualitat ha anat exposant consecutivament a la Galeria Esther Montoriol a Barcelona, així com en altres galeries d’Europa.

 

http://www.monicasubide.com/

 

 

Gerda Kochanska  

Gerda Kochanska va néixer a Polònia i actualment viu i treballa com a fotògrafa a Barcelona. Tot i ser llicenciada en llengua i literatura espanyola, el seu camp d’investigació vetlla “l’estat de les coses”: la seva aparença i les interpretacions relacionades amb allò més subjectiu. En aquesta línia, diu que empra la fotografia per arrancar la profunditat emocional no visible en la superfície dels objectes. En el seu treball analitza la pròpia percepció visual i emocional amb l’objectiu de capgirar clixés tant personals com socials.

Ha estat nacional i internacionalment reconeguda per la seva feina. L’any 2009 va estar nominada pel Talent Latent SCAN i va obtenir el premi de Fotografia del Renaixement i menció d’honor de Belles Arts en retrat professional. Ha exposat a Anglaterra, Polònia i Itàlia. I l’any 2010 va formar part de Descubrimientos PHE.

 

http://www.gerdakochanska.com/ 

 

 

Micka Luna

Micka Luna, nascut a Vilanova i la Geltrú, és músic i compositor autodidacte i multidisciplinar. El seu instint natural per la recerca i experimentació musical l’ha convertit en un artista amb un ampli discurs musical valorat nacional i internacionalment. Les seves composicions parteixen d’una noció minimalista i el seu principi artístic és la síntesi. Al mateix temps, la sensibilitat i l’elegància també són característiques de les seves composicions.  

De les moltes i diferents col·laboracions que ha realitzat, trobem les que van des del cine a la dansa contemporània, teatre experimental i videoart, moda i instal·lacions. La cinemàtica del seu llenguatge pren relleu a les bandes sonores de pel·lícules com “Son & Moon. Diario de un Astronauta”, de Manuel Huerga, la premiada “Hoy el día se Repite diferente”, de Xavier Baig i Òscar Moreno, o l’últim llargmetratge d’Eduard Cortés, “Ingrid”. 

 

http://www.mickaluna.com/