cartell konvent 2015

2015 KONVENTPUNTZERO

 HOMENATGE (S.XXI) -10è aniversari-

 

Del 27 de juny al 29 de juny 2015

Cal Rosal (Berguedà)

Torna un any més Konventpuntzero, el festival. Enguany, però, serà una edició molt especial, un homenatge a una trajectòria, a deu anys d’experiències úniques, reptes, art performatiu, músiques experimentals i propostes culturals imbricades amb el territori. 

 

Les primeres edicions van ser el tret de sortida a una proposta arriscada, una mostra d’art on el lliure pensament s’exhibia sense pretensions preestablertes en un espai tan poc comú com és un convent abandonat a la colònia industrial de Cal Rosal. Més endavant, remuntant-nos a l’any 2009, la proposta va modificar-se, apostant específicament per l’essència del lloc, i oferint com a repte artístic treballar des del propi espai del convent i la fàbrica, com una unió vertebradora de la història per tal de reinterpretar-la.

 

Seguint aquest nou enfoc, les edicions posteriors, es van concretar en temes específics que s’emmarcaven dins una convocatòria artística oberta que es desenvolupava durant els dies del festival. Així, l’any 2010 va girar entorn a la idea de ritual; el 2011, al 1984 d’Orwell; el 2012 a la dialèctica de pecat-error; el 2013 a Lolita de Nabókov i l’any passat al Silenci després de Bach de Portabella. 

 

Fent una valoració retrospectiva a aquesta dècada volem destacar l’acceptació i l’interès creixent de públic que cada any ha anat en augment assolint una quota enorme de visites durant els dies del festival, així com les diferents i complementàries activitats més especialitzades que s’han anat instaurant al llarg d’aquests anys. La proposta sempre ha girat entorn als Artistes Konvent, amb obra plàstica que s’ha exhibit en l’espai Konvent. Paral·lelament es va anar consolidant la secció Freqüència.0, dedicada exclusivament a la presentació de propostes musicals de risc. En una línia semblant, també es programa el Jardí Electrònic, amb una selecció de djs i directes de música avançada a l’espai obert i enjardinat del Konvent. Finalment, del propi festival també ha nascut Emergents.0, una iniciativa que ha pres molta embranzida apropant l’art de joves creadors als diferents comerços del poble de Cal Rosal (Berguedà), que durant uns dies es converteixen en vertaderes galeries.

 

Una altra de les característiques que defineixen el festival és la seva vessant més internacional que vetlla sempre per la promoció de l’entorn més local. De fet, artistes consagrats i provinents de tot el món s’han anat mesclant amb projectes transgressors, donant forma a una nova visió de presentar, gaudir i mostrar les inquietuds culturals més diverses. Artistes plàstics com Perico Pastor, Julio Vaquero, Rai Escalé, Milos Koptak, Begoña Egubirde, Pere Llobera, Sara Ponsarnal, Jordi Plana, Roser Oduber, i músics com Rafael Zaragoza, Balago, Pina, Federico Monti s’han programat conjuntament amb la contundència de propostes com les de Gerard Vilardaga, Txema Rico, Iñaki Otaola,  Nico Nubiola, Eudald De Joana, Primo Gabbiano, Naüm Monterde, Núria Andorrà i un llarg llistat de més d’un miler d’artistes durant deu anys.

 

Horaris: 

Dissabte de 15:00 a 20:00h  // ​Diumenge/Dilluns de 12:00 a 19:00h

(Edició 2014) Artistes Konvent   **  Freqüència.0    **  Jardí electrònic  ** Emergents.0