marta salvador

 

 

CATÀLEG KONVENTPUNTZERO 2011

2011

Preu: 15 €

 

El catàleg es presenta en format revista-fanzine a tot color, amb fotografies de tots els artistes que varen prendre part de la passada edició de konventpuntzero. Imatges realitzades per Jordi Plana, Abel Castells, Adrià Ventura, Size photo i dissenyat per Jennifer Moreno.

 

 diumenge portada

DIUMENGE 

GERARD VILARDAGA

2010 

 

Diumenge és un llibre de versos intensos. Composicions curtes i simples que no es compliquen la vida sota imatges retòriques complexes. L’il·lustra un llenguatge contaminat pels orígens aspres i esquerps de les seves influències més pageses de l’autor. Tal com raja, i punt. 

 

Els textos estan estructurats d’una forma peculiar dins d’una classificació poc usual: medicina urbana, psiquiatria social, medicina tropical... Un munt de patologies conflueixen dins les pàgines d’aquest poemari. Des dels versos incendiaris sense rima de Uh! de maig: <>. Fins als versos de Núria de caire molt més intimista: <>. Diumenge és un poemari atípic –editat pel centre d’estudis josep ester borràs i movimentpuntzero, dos col·lectius berguedans- que es rebolca en la crítica més personal i juga a través de la ficció a despullar discursos que obviem, però que són molt presents entre tots nosaltres. (ignasi j. relli)
portada llibre

BIOGRAFIES MÍNIMES. EL CONVENT DEL TEXTIL

GERARD VILARDAGA

2009 

 

Preu: 20 €

 

Biografies mínimes del berguedà Gerard Vilardaga és un íntim i femení llibre que recull un seguit d’històries a partir d’un eix central que és el convent de Cal Rosal. Un edifici religiós on des del 1887 fins el 1992 va albergar milers de dones, la majoria procedents de les zones rurals més properes.

Amb la inquietud de conèixer i reconèixer les vides que van habitar un dels edificis més emblemàtics de moltes colònies del Llobregat, Gerard Vilardaga, recull i transcriu el testimoni d’aquestes femenines veus i vides que varen transcórrer de diferents maneres al convent.
Noies obreres, alumnes de l’escola, veïnes, monges, persones i vivències anònimes que, per sort, a partir d’ara ja no s’oblidaran i donaran constància i testimoni d’unes vides i d’un èxode del camp camí dels telers, el qual alimentà la indústria cotonera dels segles XIX i XX.
Biografies mínimes es divideix en dues parts, la primera s’inicia a partir del relat vital d’una àvia, Dolors Perarnauàvia de l’autor, juntament amb altres adolescents que exerciren de mà d’obra durant la postguerra, com són Maria Camprubí, Montserrat Canal, Amàlia Castella i Pilar Coromines, les quals sota rols molt divergents ens expliquen les seves particulars vivències al convent de Cal Rosal. La segona part del llibre és un recorregut sintètic pels més de cent anys de vida del convent, fàbrica i el conjunt de la colònia, amb una gran quantitat de fotografies inèdites i ancorades a un temps. Així mateix, el llibre inclou cd on les veus protagonistes desgranen les pròpies biografies mínimes.
 jenifer obra  

CATÀLEG KONVENTPUNTZERO 2008

2008

 

Catàleg de 40 pàgines a tot color on hi apareixen totes les obres i els artistes fotografiats durant els dies del festival. Realitzat per Jordi Plana.

 

ESGOTAT

 eduard-finestres  

CATÀLEG KONVENTPUNTZERO 2007

2007

 

Catàleg dels artistes que van participar a l'edició 2007 vistos per Jordi Plana. També si poden veure algunes imatges d'obres realitzades i moments dels muntatges. El catàleg es va editar foto a foto, de cada artista, i se'ls hi va entregar com a homenatge.

 

 

ESGOTAT