__back  

LOGO

 

 horrit 1

7 MARÇ 15 - 19:00h

 

DOCUMENTAL 

  

FÀBRIKA DE KULTURA 

-Joan Horrit- 

 

“Les colònies industrials:

història i persona”

-Museu de la Colònia Vidal i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà-

horrit4

 

 

FÀBRIKA DE KULTURA

-Joan Horrit- 

 

Documental dedicat al projecte cultural konvent. L’espai es sotmet a la transformació d'industrial/religiós  per passara ser un espai cultural des de l’història passada fins el present.  Fàbrika de kultura presenta com un edifici pot transformar l’ús per el qual va ser concebut i reinventar-se en un altre cosa, ressuscitant-lo i donant-li una nova vida i valor social.

 

Konvent té l’encant dels que experimenten cultura innovadora en espais especials: l’esforç i la creativitat de molts els converteixen en actius centres d’art contemporani.

 

Com a fotògraf, Horrit s’ha submergit durant més d’un any  dins la zona industrial abandonada de Cal Rosal, carregada d’històries de gent,  per conèixer i compartir l’evolució amb els seus protagonistes en el recuperat convent de monges, contemplant un gran ventall de propostes, que inspiren al fotògraf i el fan sentir el present, el passat i el futur que bat en tot el que passa a konvent.

 

Joan Horrit, arquitecte tècnic i fotògraf. Va entrar en la fotografia a través de diferents viatges, intentant copsar la diferència, la sorpresa i la curiositat, i també a partir d’esdeveniments d’art i exposicions. Aquest documental inaugura un nou camí narratiu d’Horrit, ampliant la visió i l’obertura de treball.

 

Direcció i realització: Joan Horrit

 

Duració: 16’45” 

 

 

“Les colònies industrials: història i persona” 

 

Reportatge documental creat en el marc de les "II Jornades sobre colònies industrials de Catalunya i d'arreu" celebrades el mes de setembre del 2014. Mitjançant testimonis d'història oral explica aspectes de la vida a les colònies tèxtils del Berguedà. Persones que varen viure a les colònies, persones que hi viuen o hi treballen i persones que hi desenvolupen projectes de present i de futur són qüestionades sobre el significat d'aquests espais singulars i únics. Passat, present i futur de les colònies són recorreguts, en aquest document, per les persones que n'escriuen la història dia a dia."

 

Treball del Museu de la Colònia Vidal i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

 

 

Guió: Jordi Vidal

Coordinació: Jordi Vidal i Imma Espel

Realització: Marti Montes

Locució: Silvia Culell

Duració: 40’

 

horrit3